Ja, mitt under semestern skrev jag klart mitt nya manus. På landet, mitt i den absolut värsta hettan. Min tredje bok börjar ta form. Känslan är fantastisk och jag tillät mig att glädjas och fira en stund. Jag skickade det snabbt till tre testläsare, däribland min förläggare. Innan jag hann ångra mig. För jag var ju förstås smärtsamt medveten om att det INTE är färdigt på något sätt. Men det är en färdig historia. Och en viktig milstolpe är nådd.

Ett första steg när man skriver en bok ÄR ju att faktiskt skriva den. Skriva klart hela historien. Och det har jag nu gjort. Nu börjar nästa fas. Jobba med texten, gå över den kritiskt, både texten och historien. Håller det? Är det spännande? Var finns svagheterna? Hur kan det bli bättre?

Men nu vilar jag från texten. Inväntar feedback (har faktiskt redan hunnit få från mina två testläsare som läst hela, och en första rapport från min förläggare, som hunnit läsa halva – positivt!). Om några veckor ska jag ta tag i den igen, vara helt skoningslös, stryka och slänga, och skriva om allt som inte håller.

Kunde inte låta bli att fundera på bok nummer 4, har redan börjat föra anteckningar. Längtar tills jag kan börja skriva på den!

2 Comments

  1. Helena 2018-08-05 at 15:56 - Reply

    Grattis, bra jobbat att skriva på trots värmen! Alltså alla böcker man vill hinna skriva, vet du direkt när du har fått den ”rätta” idén till nästa bok eller har du svårt att sålla bland allt som poppar upp och veta vilken av idéerna som du ska jobba vidare med? Eller får du bara en bra ide direkt och sen håller du sig till den?

    • redgrenalden 2018-08-14 at 12:23 - Reply

      Tack Helena! Jag vet inte om jag får den rätta idén, men jag får idéer och sedan stoppar jag in andra idéer i den idén, i den historien. Jag läste någonstans att man aldrig skulle spara på idéer, så det har jag inte gjort. Får jag en idé och det funkar att stoppa in den i det jag håller på med så gör jag det. Idéer tar ju aldrig slut! Det kommer ju alltid nya. Nu har jag faktiskt börjat skissa på fjärde boken också, och redan har jag massa idéer.

Leave A Comment

Senaste inläggen

Kategorier