Lektör/skrivcoach

Jag tar mig an lektörsuppdrag från både förlag och privatpersoner. För privatpersoner tar jag 7 000 kronor + moms (om manuset ligger under 100 000 ord, om manuset är mer omfattande blir det pris enligt överenskommelse).

Som lektör går jag igenom hela manuset ordentligt. Pekar på styrkor och svagheter. Kommer med förslag på hur manuset kan utvecklas, vad som är viktigast att göra om författaren vill ha större chanser att bli antagen. Du får ett dokument med allt samlat och det ingår en timmes Teams-möte där vi går igenom allt.

Fyll i formuläret om du är intresserad av en lektörsläsning så hör jag av mig till dig.

”Rebecka lektörsläste mitt första manus och identifierade både styrkorna och utvecklingspotentialen. Hennes tränade öga hjälpte mig ta manus till nästa nivå, och hon var helt avgörande i processen att få ett förlagsavtal.”

– Mikael Jisander, författare till Benny älskar baklava och En halv Kaj, utgivna på Modernista.

”Jag kom i kontakt med Rebecka via hennes blogg som jag tyckte var insiktsfull och berikande vad gäller både skrivtips och insikter i hur bokbranschen fungerar. Rebeckas lektörsläsningar har varit heltäckande och peppande vilket gjort det särskilt inspirerande att jobba vidare med skrivprojekten. Återkopplingen har varit klockren vad gäller alla centrala aspekter såsom karaktärsutveckling, dramaturgi, språkhantering, miljöer och mycket mer än så. Rebeckas stora engagemang har verkligen gett en skjuts i skrivandet och i båda fallen lett till att mina manus tagit sig upp ur manushögen på traditionellt förlag.” 

– Helena Dahlberg, författare till Dödsrensaren, utgiven på Tiden, och I mörkret någonstans, utgiven på Lind & Co.

”Rebecka ger det där lilla extra i varje ögonblick av handledningen. Hon är alltid rak, tydlig och välriktad. Tack vare Rebeckas kompetenta läsning och inspirerande coachning har mitt manus gått från en blek skiss till en berättelse i färg.”

– Goloconda Ulrika Fahlén.