Den här veckan blev det officiellt. Från och med juli representeras jag av Grand Agency! Jag är så glad över detta. Det är första gången jag har en agent på det sättet. Jag har visserligen tidigare representerats av Norstedts Agency utomlands, men inte haft en agent som representerar hela mitt författarskap, även i Sverige.

Norstedts Agency har ju gjort ett fantastiskt jobb med mina böcker utomlands. Böckerna har fått jättefina utländska förlag och Den åttonde dödssynden är såld till sex länder och Och blomstren dö till tre länder. Är jättenöjd med dem och allt de har gjort för mig. De är dessutom otroligt trevliga på Norstedts Agency, så det kändes lite sorgligt.

Men, i och med att jag nu skriver på heltid, och verkligen ska satsa på mitt författarskap så behöver jag någon som representerar hela mig. Även här i Sverige. Och Grand Agency är en av de absolut bästa, mest erfarna och respekterade. De representerar många väldigt duktiga och stora författare, som Anna Jansson, Mats Strandberg, Cilla och Rolf Björling, Marianne Cedervall och Jonas Moström. Så förstås känns det otroligt stort att de ville representera mig!

Läs här vad fint de skriver om mig!

Så här såg det ut när jag skrev på avtalet för ett litet tag sedan!

3 Comments

 1. Helena 2018-07-05 at 23:30 - Reply

  Grattis, ytterligare ett steg framåt i författarkarriären (antar jag)! Får man fråga om agenter liksom förlagen får någon sorts ensamrätt eller är det friare avtal som skrivs där? Kan man alltså skaffa agent som arbetar för en i Sverige när man redan har ett svenskt förlag och kan de i så fall påverka hantering av befintliga böcker eller blir det då för framtiden? Är det känsligt att byta agent eller är det helt naturligt och inga konstigheter, typ som att byta jobb? Intressant att följa dig som vanligt!

 2. redgrenalden 2018-07-06 at 14:33 - Reply

  Tack! Det är inte fria avtal, utan de är inblandade i allt som rör mina böcker, både i Sverige och utomlands. Man kan definitivt ha en agent som jobbar för en i Sverige, när man har ett förlag. Det brukar vara så. Många författare jag känner har agent, men är inte sålda till utlandet. Jag känner författare som har agent, men inget förlag än. Men i vanliga fall är det svårare att få agent än förlag. Får nog skriva lite mer utförligt om detta vid tillfälle 😉

  • Helena 2018-07-06 at 23:38 - Reply

   Ja vad spännande, gör gärna det. Allt kring förlag är det relativt lätt att hitta info om men det här med agentdelen är svårare att sätta sig in i på egen hand tycker jag, finns inte lika mycket att läsa om det och hur det funkar.

Leave A Comment

Senaste inläggen

Kategorier