Dags för en liten uppdatering om hur skrivandet går.

Jag har nu ”skrivit på heltid” i tre veckor. Det var alltså tre veckor sedan, ungefär, som jag slutade på mitt jobb. Jag har några andra frilansuppdrag, och skulle väl bedöma att jag numera skriver 60 procent av tiden, och jobbar 40 procent med de andra uppdragen. Det varierar ju förstås från dag till dag, vecka till vecka. Men det är betydligt lugnare än när jag hade ett heltidsjobb också.

Hur går det då? Jo, tack! Det går. Upp och ned. 

Jag har hunnit lite drygt hälften, ja, nästan tre fjärdedelar in i historien. I antal tecken ungefär 220 000 tecken. Jag borde kanske ha hunnit längre, rent teckenmässigt. Men har inte lyckats hålla mitt mål att skriva 10 000 tecken om dagen. Men, det beror på att jag har experimenterat med formen. Hur boken ska berättas. Och då skrivit om en hel del, samt stuvat om kapitlen.

Nu känns det som att jag åtminstone har en bra form för historien. Och det går framåt. Fortfarande är det långt ifrån säkert om alla delar jag nu skriver verkligen ska vara med. Vissa stycken kommer nog strykas. Är sådana som jag på något sätt måste skriva ur mig, för att förstå historien och karaktärerna. Men som senare kanske kan ligga under ytan, om ni förstår hur jag menar.

Jag kämpar på!

2 Comments

  1. Helena 2018-04-16 at 21:14 - Reply

    Spännande, jag är såååå avundsjuk (på de 60 procenten då) även om jag såklart glädjs enormt för din skull! Tack för att du berättar, är supernyfiken! Måste vara otroligt annorlunda att skriva på (nästan) heltid. Har du tänkt på några särskilt slående skillnader i hur det är att skriva under de olika förutsättningarna?

  2. Michaela 2018-04-16 at 22:27 - Reply

    Alltså jag tycker du hållit extremt imponerande takt! Heja!

Leave A Comment

Senaste inläggen

Kategorier