Nä, det är inte kvantitet utan kvalitet som räknas. Ändå kickar tävlingsmänniskan inom mig igång när jag börjar skriva. Jag blir teckenbesatt! Jag skriver just nu två vardagar i veckan, samt förstås en del även på kvällar och helger. Jobbar tre dagar i veckan med annat. Har haft som mål att klara 10 000 tecken om dagen. Det har gått rätt trögt, men jag tror att det har berott på att jag precis har börjat. När man inte vet vad man ska skriva går det långsammare.

Men, så i fredags lossnade det. Jag ska inte säga att jag har hela historien klar för mig, men jag har en rätt tydlig bild, och plötsligt så skrev jag 10 000 tecken utan problem på en dag.

Totalt har jag nu skrivit nästan 40 000 tecken. Mina böcker brukar landa på en 400 000-450 000 tecken. Så det är en tiondel jag har klämt ur mig.

Kanske får inte ens dessa 40 000 tecken vara kvar sen när jag redigerar, det vet man aldrig i förväg, men det är ändå en bra början. Nu är jag igång!

Skriver, skriver, räknar tecken, skriver, skriver.

Är teckenbesatt och jag tror att det är bra för mig!

2 Comments

  1. helena 2018-01-28 at 20:47 - Reply

    Håller med, jättebra! Man måste ha delmål när man ska få fram en hel roman annars blir det både oöverblickbart och känns dessutom lätt oöverstigligt. 10 000 per dag är ju super om man får ur sig! När jag skriver råmanus brukar jag sikta på 10 000 / vecka men då skriver jag bara på fritiden så blir nog kanske ungefär lika många timmars arbete som man hade fått in på en dag om man hade chansen att fokusera på skrivet…

  2. redgrenalden 2018-01-28 at 20:49 - Reply

    Det är svårare i början, innan historien har satt sig, och jag har hittat dess form, och innan karaktärerna blivit levande och har börjat prata med mig. Men redan nu känner jag att det har börjat lätta. Så 10 000 tecken är nog ett bra mål! Då blir det minst 20 000 tecken i veckan nu ett ta framöver, så länge jag fortfarande jobbar tre dagar i veckan med annat. Tack för pepp!

Leave A Comment

Senaste inläggen

Kategorier