Äntligen finns båda mina böcker som ljudböcker! Skådespelaren Katharina Cohen (kanske kommer ni ihåg henne från Glappet?) har läst in, och jag tycker att det låter riktigt bra (även om jag inte har vågat lyssna mer än några minuter – jag har inte vågat läsa mina böcker heller…).

Jag vet hur viktig ljudboksmarknaden är och att en stor andel enbart lyssnar, så det här är något jag verkligen sett fram emot länge!

I Danmark har den funnits som ljudbok över ett år, och där har jag fått väldigt bra läsarkritik. Vi får väl se om de svenska lyssnarna är lika entusiastiska. Det är faktiskt flera författare som har varnat mig för att gå in och läsa kommentarerna på Storytel. Tydligen är ljudbokslyssnarna betydligt mer skoningslösa än läsarna. Jag undrar vad det beror på? En förklaring kan vara att det hänger så mycket på inläsaren. Gillar man inte inläsaren faller hela boken, för många. Sedan kan det vara att det kanske är något lättare att börja lyssna på ljudbok än att ta sig tiden att läsa. Jag vet inte, men jag inbillar mig det. Har förstått i alla fall att kommentarerna kan vara väldigt svartvita på Storytel. Jag vet att jag inte kommer att kunna låta bli att kolla …

I morgon ska jag faktiskt intervjua en förläggare på Storytel Original – då ska jag passa på att fråga om skillnaden mellan lyssnande läsare och läsande läsare – och om det finns någon. Vad tror ni?

Befinner mig nu på mitt hotellrum i Visby. I morgon drar deckarfestivalen Crimetime igång och jag håller skrivarskola större delen av dagen. Ska bli väldigt roligt!

4 Comments

 1. Helena 2017-08-09 at 21:30 - Reply

  Jaa! Coolt 🙂 Har precis läst ut din första och är frälst. Sjukt nöjd att tvåan redan är ute så jag slipper plågsam väntan!

  • Helena 2017-08-09 at 21:31 - Reply

   Och vad sa förläggaren ang din fråga?!

   • redgrenalden 2017-08-09 at 21:35 - Reply

    Vet du, jag glömde faktiskt att fråga det! Men min teori är att folk som har Storytel fungerar ungefär som de som har Netflix och HBO – allt finns ju där. Man börjar lyssna på allt möjligt, men fastnar man inte direkt avfärdar man det direkt. Har man gått och köpt en bok är det svårare att avfärda och man läser ut och mer koncentrerat. Många av de negativa kommentarerna på Storytel (inte bara till mina) låter ungefär så här: ”Äh, trist, jag gav upp efter 40 minuter…” (om en bok som är mellan 9-11 timmar…

  • redgrenalden 2017-08-09 at 21:36 - Reply

   Men tack, vad kul! Ska bli spännande att se vad du tycker om andra boken! Och gärna i jämförelse med varandra…

Leave A Comment

Senaste inläggen

Kategorier