blomsterframjandet_jatteverbena_och_fjaril_2_0

Tyvärr har jag inte hunnit blogga så mycket på sistone. Jag jobbar väldigt mycket, på mitt vanliga heltidsjobb, och har ju tre barn, en man och en hund 😉 Samt är gymnastiktränare för tävlingsgymnaster 2–3 gånger i veckan. Varje söndag dessutom denna höst har jag jobbat med att slutföra min UPPFÖLJARE.

Och för drygt en vecka sedan lämnade jag in mitt redigerade manus till min förläggare igen. Han ska nu läsa andra versionen. Sedan kan det bli så att jag jobbar lite till med det, innan det går till redaktören. Det är en lång process innan det blir en bok.

Men nu är vi inne i en rolig fas där vi har satt titel och har börjat titta på omslag och texter till kataloger och så vidare. Det är mycket som hör till författandet som man kanske inte tänker på.

Vad ska nu uppföljaren till Den åttonde dödssynden heta? Ja, vi har gått igenom jag vet inte hur många förslag. Många bra, många mindre bra, flera riktigt usla… Men nu har vi enats om en titel, som både sätter miljön och genren:

Och blomstren dö

Historien utspelar sig i skärgården på sommaren och det är, precis som den första, en psykologisk thriller med mörka hemligheter och ond bråd död – så jag tycker titeln säger väldigt mycket. ”Och blomstren dö” är från en psalm, ni känner säkert igen den, En vänlig grönska… Det är en vacker och fin psalm, som börjar gott, men som faktiskt har ett mörkt slut om man läser den noga.

Vad tycker ni om titeln?

8 Comments

 1. Helen Lindholm 2016-11-29 at 20:10 - Reply

  Jag gillar den! Och ser fram emot att få läsa!!

  • redgrenalden 2016-11-29 at 20:12 - Reply

   Vad roligt! Snart kan jag berätta lite mer om vad den handlar om. Känns fantastiskt kul att få komma med en ny bok!!

 2. Terese Alven 2016-11-29 at 20:37 - Reply

  Så spännande! Älskar titeln, unik och intressant. Grattis till nästa steg i processen.

  • redgrenalden 2016-11-29 at 20:42 - Reply

   Tack! Vad kul att du tycker det. Jag tror att vi har gått igenom säkert 20-30 olika alternativ… Denna var inte självklar, men kändes absolut mest rätt!

 3. Ann-Charlotte 2016-11-29 at 20:54 - Reply

  Lovar gott!

  • redgrenalden 2016-11-29 at 20:59 - Reply

   Kul och tack!!

 4. Cilla 2016-11-29 at 21:57 - Reply

  Bra titel, man måste ju gilla en titel som börjar med Och 😉 Ska bli spännande att läsa!

  • redgrenalden 2016-11-30 at 08:58 - Reply

   Eller hur – bryter lite skrivnormer 😉 Tack!

Leave A Comment

Senaste inläggen

Kategorier