Snart har två månader av fem passerat. Två månader då jag skrivit på heltid. Det har varit fantastiskt, men också svårt. Visst har jag lyckats skriva ungefär 10 000 tecken om dagen, som jag föresatt mig. Men jag hade inte räknat med all dödtid som går bort. Så är det inte riktigt när man jobbar. Ibland har det går flera timmar och jag har inte skrivit en rad. Då skäms jag. Men försöker sedan släppa den känslan. Så länge jag producerar cirka 10 000 tecken om dagen ska jag vara nöjd. Då går det framåt.

Och framåt har det verkligen gått. Står inför slutscenen nu. Om jag håller schemat har jag skrivit klart första utkastet nästa vecka. Och det är inte ens april än. Det trodde jag aldrig.

Sedan ska jag gå igenom manuset. Har kommit på så många nya saker allt eftersom jag har skrivit. Historien ska fördjupas, språket förfinas och rättas. Vissa karaktärer ska spetsas till. Sedan måste jag kontrollera: Hänger allt ihop? Har jag glömt någon lös tråd? Förstår man? Är jag för hemlig eller för förutsägbar? Är det över huvud taget spännande? Vill man läsa vidare?

Så många frågor. Ser fram emot den fasen!

Ps. Nu är manuset 357 000 tecken! Ds.

Leave A Comment

Senaste inläggen

Kategorier